قوانین و محاسبه مالیات بر ارث

قوانین و محاسبه مالیات بر ارث در ایران و انجام امور مالیاتی در تهران توسط کارشناسان خبره در این حوزه

قوانین و محاسبه مالیات بر ارث

قوانین و محاسبه مالیات بر ارث در ایران و انجام امور مالیاتی در تهران توسط کارشناسان خبره در این حوزه

قوانین ونحوه محاسبه مالیات بر ارث همراه با جداول تعرفه و مشمول / معافیت های مالیات را بیان کرده ایم دانستنی های مهم در ای رابطه را از مشاوران مالیات بر ارث بخواهید

  • ۰
  • ۰

چه کسانی مشمول پرداخت مالیات هستند؟

این روزها سؤالات زیادی درباره مالیات به انواع آن، چگونگی اخذ و خیلی مسائل دیگر، ذهن کاربران را به خود مشغول کرده است؟ چرا مالیات می‌پردازیم؟ این سؤالی است که توسط عموم مردم به خصوص اقشار پایین به دفعات پرسیده و در بیشتر موارد به دلیل ناآگاهی پاسخ مناسبی برای آن یافت نمی‌شود. در این مقاله سعی شده که هرگونه ابهام در خصوص مالیات برای کاربران، رفع و اطلاعات دقیقی در اختیار آنان قرارگیرد.

البته لازم به ذکر است در صورت داشتن هرگونه سؤال پیرامون مسائل مالیاتی، می‌توانید از طریق ثبت نظر در وبلاگ یا تماس، آن را با ما در میان بگذارید.

در ابتدا لازم است به تعریف مالیات بپردازیم. به وجوهی که براساس قانون، از طرف دولت به منظور تأمین هزینه‌های عمومی و مخارج از اشخاص، مؤسسات و شرکت‌ها اخذ و به دو دسته‌ی مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود، مالیات گفته می‌شود. با توجه به آمارهای دولتی ارائه شده، مالیات‌های مستقیم دامنه‌ی وسیع‌تری نسبت به غیر مستقیم آن در ایران و سایر کشورها دارد.

تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم

به زبان ساده، اگر شخص پرداخت کننده‌ی مالیات مشخص و تنها یک نفر باشد آن را مستقیم، در غیر این صورت آن را غیر مستقیم می گوییم. نکته‌ی مهم و اساسی پرداخت مالیات این است که باید در بین افراد به طور عادلانه تقسیم گردد و در غیر این صورت افراد از پرداخت آن سر باز زده و به دنبال راه‌هایی برای فرار از آن هستند.

تعرفه و عوارض گمرکی

انواع مالیات مستقیم

در یک تقسیم کلی، مالیات مستقیم شامل:

  1. مالیات بر درآمد
  2. مالیات بر دارایی است که هر کدام از این بخش‌ها خود به دسته‌های دیگر تقسیم می‌شوند.

مالیات بردرآمد

مالیات بر درآمد کشاورزی: صاحبان این مشاغل از پرداخت مالیات معاف هستند.

مالیات بردرآمد املاک: به خرید و فروش املاک و مستغلات، همچنین تمام امور مربوط به ملک اختصاص می‌یابد.

مالیات بردرآمد حقوق: به درآمد افراد و شرکت‌ها و مؤسسات اقتصادی تعلق گرفته و درصدی از درآمد آنان را شامل می‌شود.

مالیات بردرآمد اتفاقی: هر گونه درآمدی که از معاملات محاباتی، بلاعوض، جایزه و قرعه کشی به افراد رسیده و سودی آن‌ها کسب می‌گردد، مشمول پرداخت این بخش از مالیات هستند.

مالیات بردرآمد مشاغل: صاحبان مشاغل، بسته به نوع فعالیت خود، مکلف به پرداخت درصدی از درآمد خود هستند البته استثناءهایی در این حوزه وجود دارد به طور مثال صاحبان مشاغل کشاورزی از پرداخت مالیات معاف و هرگونه ادوات کشاورزی که به فرآیند داشت و برداشت زمین‌های زراعی کمک می‌کند، مشمول مالیات نیستند.

تعرفه و عوارض گمرکی

مالیات بردارایی

مالیات بر ارث: تمام اموالی که پس از فوت شخص به وارث می‌رسد را شامل و به دو صورت دریافت می‌گردد. بخش اول به طور مستقیم از اموال منقول و غیر منقول شخص کسر و بخش دوم مربوط به دارایی‌های وارث است.

نکته‌ی قابل ذکر این است انجام هرگونه اقدام در خصوص نقل و انتقال و تقسیم ارث منوط به دریافت گواهی پرداخت مالیاتی است.

مالیات بر حق تمبر: هر گونه خرید و فروش، صدور یا ابطال اسناد مالی و حقوقی مثل سپرده‌های بانکی، قراردادها و چک‌هایی که توسط بانک صادر می‌گردد، همچنین صدور کارت معافیت و کارت‌های بازرگانی، همگی مشمول پرداخت این نوع مالیات هستند.

تعرفه و عوارض گمرکی

انواع مالیات‌های غیر مستقیم

به دو دسته‌ی مالیاتی تقسیم بندی می‌شود:

  1. واردات و تولید

  2. خرید و فروش تقسیم شده و به طور غیر مستقیم به کالاها تعلق می‌گیرد.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی